Kunskapsportalen

Support: 08-5070 5380, info@datscha.com

Scenariohantering

Den här guiden kommer att ta upp hur fastigheter tas bort från ett scenario, hur värderingsområden läggs till samt hur man delar med sig av ett scenario.

Ta bort fastigheter från ett scenario

 För att ta bort fastigheter från ett scenario, klicka på mittenikonen i vänsterspalten, bocka i vilken fastighet du vill ta bort och klicka slutligen på 'Ta bort'.

Scenariohantering1

Lägga till värderingsområden

1. Det är möjligt att dela upp ditt scenario i olika värderingsområden vilket kan ses som olika mappar.  Klicka på högerikonen i vänsterspalten och döp sedan värderingsområdet.

Scenariohantering2

 2. Du kan sedan flytta fastigheten/fastigheterna till värderingsområdet genom att klicka på mittenikonen, klicka på 'Flytta' och sedan markera värderingsområdet.

Scenariohantering3

 3. Fastigheten/fastigheterna ligger sedan i det värderingsområdet. Du kan nu bland annat ta ut separata marknadsvärden och rapporter för det specifika värderingsområdet.

Scenariohantering4

Dela med dig av ditt scenario

1. Om du önskar att någon annan användare ska kunna se ditt scenario och eventuellt också göra ändringar så kan du använda dig av 'Dela scenario'-funktionen. Du kan där välja att dela med dig av ditt scenario via e-post eller via grupper. Det vanligaste är att använda sig av e-post-delningen.

Scenariohantering5

 2. Fyll sedan i e-postadressen till personen/personerna som ska ha tillgång till scenariot. Välj även vilken behörighet de ska ha (läs, skriv och/eller kopiera) och klicka på 'Nästa'.

Scenariohantering6

 3. Till sist så kan du skriva i ett meddelande till avsändaren. Klicka sedan på 'Skicka inbjudan' så kommer mottagaren att få ett mail med möjlighet att öppna upp ditt scenario.

 Scenariohantering7

 

Senast uppdaterad: 2015-06-09

Innehållsansvarig: Jonas Zakrisson