Kunskapsportalen

Support: 08-5070 5380, info@datscha.com

Sök hyresgäst

Sök hyresgäst

För att söka efter en hyresgäst, klicka in till fliken 'Hyresgäst'. Möjligheten finns här att med hjälp av ett antal parametrar söka fram information om antingen en specifik hyresgäst alternativt söka fram hyresgäster genom exempelvis parametrarna storlek (antal anställda) eller bransch.

Hyresgast1

 

När en sökning görs på en specifik hyresgäst så går det att visa resultat efter antingen 'Hyregäst' eller 'Lokal. 'Hyresgäst' innebär att sökfunktionen tar fram alla hyresgäster som uppfyller de kriterierna du matat in. Om exempelvis Byggmax anges som företagsnamn så kommer det komma fram en träff i sökresultatet. Vilket innebär att det finns ett företagsnamn vid namn Byggmax och att de är hyresgäster i 70 lokaler.

 

Hyresgast2 

Väljs istället lokaler så visar sökresultatet istället alla 70 lokaler som Byggmax är hyresgäst i. Sökresultatet är möjligt att exportera till Excel eller visa på en karta genom att markera träfflistan och antingen klicka på 'Exporta' eller 'Visa på karta'.

 Hyresgast3

 

Söka på bransch

För att söka branschspecifika hyresgäster används SNI-koder. Det finns ca 800 stycken SNI-koder totalt och de är uppdelade på fem olika nivåer. Ju högre upp i nivåerna desto större bransch. I de flesta branscher finns det inte heller fem nivåer. Sökningen görs alltid på den lägsta nivån, i exemplet nedan "Utvecklare av byggprojekt".

Hyresgast4

 

Använda "Supersök"

Det är även möjligt att direkt i "Supersök" söka efter hyresgästen.

 Hyresgast5

 

Genom att klicka på hyresgästens namn fås en 'Hyresgästsummering' fram. Där finns information om bland annat hur många lokaler som hyrs uppdelat per kommun och hyresvärd samt karta och koncernträd för hyresgästens lokaler.

 

Julia Olsson, 2019-09-19