Kunskapsportalen

Support: 08-5070 5380, info@datscha.com

Fastighetssök

Att söka efter fastigheter och dess information är både enkelt och kraftfullt i Datscha.

Det finns ett flertal olika varianter att välja på:

  • Supersök
  • Avancerad sök
  • Via karta
  • Via fastighetsägare

Supersök

Direkt när man loggat in på Datscha finns en så kallad 'Supersök' överst på sidan som simultant söker på alla fastighetsbeteckningar, fastighetsägare, adresser, hyresgäster, kommuner och scenarie. För att avgränsa sökningen till en kommun, lägg till ett kommatecken efter sökordet och skriv in minst de tre första bokstäverna i kommunens namn. Avgränsningen är extra användbar vid sökning på fastighetsbeteckningar/adresser med många träffar.

Denna sökrutan kommer man åt oavsett var i tjänsten man befinner sig. 

Superseach 2014 12 03

 

Avancerad sök

Utöver enklare sökningar finns det även en mer Avancerad söksida som du hitter genom att klicka på Fastighet. Här kan man t.ex söka ut alla bostadsfastigheter som ägs av kommunen med mellan 20 och 60 lägenheter i en viss kommun, exempelvis Örnsköldsvik.

Skärmklipp

Sök via kartan

Det går även att finna fastighetsinformation genom att rita ut ett område på kartbilden. De blåa prickarna markerar kommersiella fastigheter medans de vita avser småhus samt skogs- och lantbruksfastigheter. Alla fastigheter inom det inringade området hamnar då i en träfflista, se längre ned på sidan.

I kartan kan man söka enligt följande metoder:

  • rita ett polygon  (som nedan illustrerat)
  • rita en rektangel  
  • klicka på en prick och få upp en liten informationsruta
  • klicka vart som helst i kartan och få upp samma ruta (ovärderligt tex vid skogsfastigheter)
  • dra en linje och få en lista på alla fastigheter som linjen korsar

Polygon

Sök via fastighetsägare

Man kan även komma fram till fastighetsinformationen genom att först söka på en fastighetsägare. Se mer här.

 

Träfflistan

Oavsett metod för sökningen skapas en träfflista som nedan. Direkt ser man fastighetsbeteckning och ägare. Genom att klicka på fastighetens namn får man detaljerad information om fastigheten

Property Search 3 List

 

Du kan alltid markera en eller flera fastigheter i träfflistan och välja att visa dessa i kartan, addera till scenario, exportera till excel, hämta adresser till aktuell fastighetsägare, eller välja att lägga till urvalet i en lista.
Om du ytterligare vill begränsa/utöka antalet träffar i din sökning så kan du justera avgränsningarna/sökvillkoren genom att klicka på Visa Sökparametrar.

Skärmdump Träfflista

Julia Olsson, 2019-05-03